Project

Publicis Groupe

Publicis Groupe

Boston, Massachusetts
Client: Publicis Groupe

Project Information

  • Publicis Groupe’s new 215,000-sf workplace was co-created with its 1,500 employees and our designers to reflect the identities and cultures of several different companies coming together for the first time.
  • The result is a flexible, 100% activity-based workplace that supports employee choice of where and how to work, while consistent floor plans unify the entire workplace.
  • Every floor features a joy space—an informal café on each floor that reflects the brand’s culture and preferences and provides an inviting space to collaborate, relax, and find inspiration.
  • Common amenity spaces include a grand two-story amphitheater, a makers lab, a conference center with reconfigurable walls, and a spacious top-floor café with a rooftop terrace for employees to come together for a meal, meeting, or functions.

Photography © Eric Laignel

A two-story amphitheatre at Publicis Groups allows for all-staff meetings and presentations
Top-floor communal cafe space at Publicis Groupe
Touch-down work setting for casual meetings or brainstorming with views of Post Office Square
Work neighborhood with variety of work stations for employees to choose from
Work terrace on Level 10 at Publicis Groupe in Boston
Project

Aetna

Aetna

Wellesley, Massachusetts
Client: Aetna

Project Information

  • The new 80,000-sf office space supports the health company’s marketing and communications team with an inspiring, natural light-filled, collaborative environment.
  • Designers applied a “resi-mercial” approach to create a space that integrates the comfort of a modern residential aesthetic into highly specific and sophisticated work functions.
  • Designed with staff health and wellness in mind, every space type is ergonomically designed, from meeting rooms and individual offices to the wide range of informal spaces.
  • The spacious café filled with natural light helps to foster a sense of one cohesive community, allowing all staff to spontaneously connect and collaborate with each other.

Photography © Connie Zhou

Work stations with custom millwork lattice
A seating area for casual meetings in the pink lounge
Seating area in communal cafe
Seating detail in cafe
Project

One Broadway Lobby

One Broadway Lobby

Cambridge, Massachusetts
Client: MIT Investment Management Company

Project Description

  • Repositioning the 4,500-sf lobby in the One Broadway office tower introduces a vibrant, welcoming space for people to connect, collaborate, and recharge.
  • In a unique departure from traditional lobby design, comfortable seating and a spacious communal worktable offer alternative workspaces for visitors and building tenants.
  • Wall treatments, furniture, light fixtures, and drapery create definition in the open space. Acoustical solutions include a wall of fabric-wrapped tiles, acoustic tiles that disappear into each ceiling waffle, and large area rugs.
  • A wall-sized glass garage door swings open to connect the adjacent restaurant to the lobby, adding to warm and welcoming atmosphere.

Photos © Adrian Wilson

Comfortable seating areas provide opportunities for coworking and conversation or quiet work.
Laptop tables turn the seating banquette into an alternative workspace
The wall-sized garage door opens to connect the lively restaurant to the lobby area.
Banquette seating with felt-wrapped acoustical tiles
artwork relected in table
Project

Auerbach Center at Boston Landing

Auerbach Center at Boston Landing

Boston, Massachusetts
Client: Boston Celtics, NB Development Group, LLC

Project Description

  • Named for the legendary Celtics coach, the 70,000-sf Auerbach Center at Boston Landing dramatically cantilevers toward a major commuter highway atop a mixed-use building that is elegantly massed as a skewed stack of three two-story elements.
  • Lighting, materials, and color considerations purposefully chosen to help simulate game-day experiences; the practice courts feature the team’s signature red oak parquet flooring.
  • Highlights include a sports science lab, training/recovery facilities, a therapeutic floatation tank, and a medical room with bone-imaging capability. Court-embedded “force-and-motion” floor plates collect data on player performance.

Photographer: © Robert Benson

view of weight room looking into courts at Celtics' practice facility
view from office perch over practice courts
locker room at Celtics' practice facility
spa facilities at Celtics' practice facility
detail of stacked massing for Auerbach Center
Project

Charles River Associates Chicago

Charles River Associates Chicago

Chicago, Illinois
Client: Charles River Associates

Project Description

  • Transformed the consulting firm’s existing 35,620-sf office into a welcoming, daylight-filled, productive environment with a balance of private workspaces and collaborative gathering areas.
  • Adapted CRA’s standardized real estate metrics developed by Elkus Manfredi and implemented for other CRA office redesigns in Boston, New York, and Washington, D.C.
  • Created a visually-arresting staircase in the heart of the office that physically and emotionally connects the two floors and reflects light deep into the office.
  • Kindled collegiality and collaboration among staff by co-locating junior and senior colleagues in work neighborhoods and relocating the office’s café to staircase’s base.

Photographer: © Andrew Bordwin

coworkers having casual meeting in office cafe
coworkers having a conversation walking down open and airy office stairs
Chicago skyline through open office stairs and office cafe
employees sit by window in office cafe
blue writable wall in office area
Project

Samuels & Associates Headquarters

Samuels & Associates Headquarters

Boston, Massachusetts
Client: Samuels & Associates

Project Description

  • This contemporary corporate headquarters reflects the company’s commitment to urban adaptive re-use by celebrating the 8,600-sf space’s industrial past as an automotive garage.
  • Design touches speak to the building’s history as well as the authentic, creative culture of the company and its entrepreneurial founder and chairman.
  • Four different meeting spaces off the welcoming reception area allow for private client meetings, and then can be opened up to create a larger space for entertaining and events.
  • Functional, comfortable workspaces accommodate 100 employees with a variety of public and private work areas.

Photographer: Eric Laignel

side table detail with plant in vase
Project

International Law Firm

International Law Firm

Boston, Massachusetts

Project Description

  • Design of this contemporary international law office was developed through a workplace consulting program that distilled firm culture and identified functional requirements and optimal work styles.
  • The reconfigurable environment promotes teamwork, maximizes space use, and provides the privacy needed by an international law practice.
  • A two-level workplace accommodates evolving needs, balances private offices and conference areas, integrates a technology-based library, and includes a case room and record storage designed for fast material retrieval.

Photographer: Adrian Wilson

Boardroom
Office
Project

Raptor Group

Raptor Group

Boston, Massachusetts
Client: James Pallotta Raptor Group

Project Description

  • Raptor Group’s headquarters functions as workspace, art gallery, and social setting.
  • Industrial materials that celebrate the harborfront, such as reclaimed wood, polished concrete, and exposed ceilings, juxtaposed with refined elements including detailed millwork and felt wall finishes create a sophisticated gallery-like environment.
  • Collaboration zones with writable wall surfaces, employee café, and fitness center are all venues for informal interaction and collaboration.

Photographer: Jasper Sanidad

Project

Liberty Wharf

Liberty Wharf

Boston, Massachusetts
Client: Cresset Harborside LLC

Project Description

  • Set on a rebuilt pier on Boston Harbor, Liberty Wharf combines three architecturally distinct buildings hosting five restaurants and office space with a half-acre of outdoor deck, public boardwalk, and touch-and-go docking slips.
  • The buildings and wharf are designed to frame harbor views from the street, connect the Seaport District to the harbor, and complete a missing link in Boston’s HarborWalk.
  • The home of Legal Sea Food’s flagship restaurant and 50,000 sf of specialty Class A offices, Liberty Wharf has already become an icon in Boston’s youngest neighborhood.

Photographer: Peter Vanderwarker

Award

Preservation Achievement Award – New Construction in Harmony with Boston’s Built Environment

Boston Preservation Alliance, 2012

Award

Superior Achievement in Design & Imaging – Best New Open-Air Environment

Retail Traffic Magazine, 2012

Project

The Grove

The Grove

Los Angeles, California
Client: Caruso Affiliated

It was very important for me to try to transport people to a better place and time. I wanted to create a Main Street for a city that does not have one.”

Rick Caruso

CEO, Caruso Affiliated

Project Description

  • Winner of seven national awards, the 600,000-sf open-air development is a thriving, urban, pedestrian-oriented retail and entertainment destination.
  • Connected to the Los Angeles Farmers Market and centered around a “Main Street” and a “Town Green” – in a city that has neither – the master plan uses active, welcoming public spaces as anchors.
  • Pedestrian-scaled streetscapes and an overall European aesthetic creates a spirited sense of place.

Photographer: RMA Architectural Photographers

Read Project Description

Award

Award for Excellence

Urban Land Institute, 2003

Award

Best New Shopping Center (400,000–1,000,000 Square Feet)

International Council of Shopping Centers, 2003

Award

Gold Nugget Award of Merit

Pacific Coast Builders Conference, 2002

Award

Best Commercial Retail Project

Pacific Coast Builders Conference, 2002