Sojourner Truth Apartments at the Yard

New Brunswick, New Jersey
Client: New Brunswick Development Corporation, Rutgers University

Project Description

  • Designed to support students’ transition from on-campus to off-campus living, these apartments sit atop a mixed-use ground level that includes 8,000 sf of restaurant and retail space, a tech-transfer lounge and collaborative space, and a 1,500-sf fitness facility.
  • With accommodations for 442 upperclassmen in two-, three-, and four-bedroom apartments, this 14-story building offers views of New Brunswick and Rutgers’ historic Voorhees Mall.
  • The north and south wings of the building shape a courtyard that serves as an active town square focused on creating community and 24/7 activity for students and the surrounding neighborhood.

Photographer: Brad Feinknopf

Award

Excellence Award – NJ Development Project of the Year

Urban Land Institute – Northern New Jersey, 2017

Rutgers Sojourner South From College Avenue
Rutgers Sojourner Promenade Looking West
Rutgers Sojourner Fitness Center
Rutgers Sojourner Sky Lounge