Draper

Cambridge, Massachusetts
Client: Draper

Together with Elkus Manfredi, we are creating the next generation of Draper — collaborative, collegial, entrepreneurial, fostering open innovation while maintaining strict security protocols demanded by our work.”

Elizabeth Mora

Chief Administrative Officer, Vice President of Finance and Administration

Project Description

  • Reinvented the 456,055-square-foot headquarters—organized around a new steel and glass atrium—to create a more open work environment ripe for spontaneous exchanges.
  • The atrium transforms a previously outdoor plaza into a vibrant space that fosters collaboration and exploration both with a public side and an employee-only side.
  • Interior executive area features a 4:1 ratio of open workstations to private offices, all of which are glass-fronted to reduce hierarchy and maintain transparency across all departments.
  • Daylight reaches deep into all work areas, and pops of bright color infuse the offices with vitality.

Photographer: Jasper Sanidad, Andrew Bordwin, and Eric Laignel

Read Project Description

Award

The Edwin F. Guth Memorial Award for Interior Lighting Design

Illuminating Engineering Society / Boston and Rhode Island Section, 2017